Naar de inhoud
NextCRM

Team, workspaces & facturatie

Werken met meerdere workspaces

Eén login voor meerdere workspaces: er een kiezen bij het inloggen, wisselen, een workspace voor een ander bedrijf aanmaken, uitnodigingen, rollen en verlaten.

4 min lezen Bijgewerkt op 23 oktober 2026

Op deze pagina
  1. Een workspace kiezen bij het inloggen
  2. Wisselen tussen workspaces
  3. Nog een workspace aanmaken
  4. Uitnodigingen van andere workspaces
  5. Rollen, plannen en gegevens per workspace
  6. Een workspace verlaten
  7. Gerelateerde artikelen

U kunt één NextCRM-login gebruiken voor meerdere workspaces - bijvoorbeeld voor uw tweede of derde bedrijf, of omdat andere bedrijven u in hun team hebben uitgenodigd. Elke workspace staat volledig los van de andere: met eigen leads, taken, team, instellingen, plan en facturatie, en u kunt in elke workspace een andere rol hebben.

Een workspace kiezen bij het inloggen

Als u lid bent van meer dan één workspace, opent NextCRM de workspace die u het laatst hebt gebruikt. Als dat niet kan - bijvoorbeeld omdat u eruit bent verwijderd - ziet u Kies een workspace met een kaart per workspace. Elke kaart toont uw rol, het plan en het aantal ongelezen meldingen. Klik op een kaart om die workspace te openen.

Bent u van geen enkele workspace lid, dan ziet u Maak uw workspace aan. Maak daar een workspace aan voor uw bedrijf of accepteer een uitnodiging die op hetzelfde scherm wordt getoond.

Wisselen tussen workspaces

  1. Klik in de bovenste balk op de naam van de workspace. Tik op een telefoon op het logo of de initialen van de workspace.
  2. Kies de workspace die u wilt openen. De huidige workspace heeft een vinkje.

NextCRM laadt de pagina opnieuw en opent de andere workspace. Er blijft niets van de vorige workspace op het scherm staan.

Opmerking: Alle browsertabbladen delen dezelfde login. Als u in één tabblad van workspace wisselt, tonen andere open tabbladen Er is een andere workspace geopend. Klik daar op Opnieuw laden om verder te gaan in de huidige workspace. Zo worden wijzigingen nooit in de verkeerde workspace opgeslagen.

Als een workspace geen actief plan heeft, bedekt het planscherm de pagina. Klik op dat scherm op Workspace wisselen om een andere workspace te openen.

Nog een workspace aanmaken

  1. Klik in de bovenste balk op de naam van de workspace en kies Nieuwe workspace aanmaken.
  2. Vul de Naam van de workspace in, meestal de naam van het bedrijf.
  3. Klik op Workspace aanmaken.

De nieuwe workspace start leeg en u bent de Eigenaar. Hij heeft een eigen plan en facturatie, dus de Configuratie en de keuze van het plan beginnen opnieuw - precies zoals bij een nieuwe registratie. Zie Facturatie, plannen en add-ons.

Tip: U kunt eigenaar zijn van maximaal 5 workspaces. Om een workspace aan te maken hebt u een bevestigd e-mailadres nodig.

Uitnodigingen van andere workspaces

Als iemand uw e-mailadres uitnodigt voor zijn workspace, kunt u op twee manieren accepteren:

  • Klik in de uitnodigingsmail op Accept Invitation (de e-mail is in het Engels) en daarna op Doorgaan met huidig account.
  • Open de workspacewisselaar in de bovenste balk of Workspaces beheren. Onder Uitnodigingen ziet u "U bent uitgenodigd voor ... als ...". Klik op Accepteren of Weigeren.

Na het accepteren opent NextCRM de nieuwe workspace. Uw andere workspaces blijven ongewijzigd. Zie Uw team uitnodigen.

Rollen, plannen en gegevens per workspace

Uw rol geldt alleen voor één workspace. U kunt eigenaar zijn van de workspace van uw eigen bedrijf en tegelijk Sales Manager of lid van het Sales Team in een workspace waarvoor u bent uitgenodigd. Wat u kunt zien en doen, hangt altijd af van uw rol in de geopende workspace. Zie Workspacerollen en machtigingen.

Leads, klanten, taken, meldingen, Lora-chats en instellingen gaan nooit over van de ene workspace naar de andere. Elke workspace betaalt zijn eigen plan en teamplaatsen.

Een workspace verlaten

  1. Klik in de bovenste balk op de naam van de workspace en kies Workspaces beheren.
  2. Klik naast de workspace op Verlaten en bevestig met Workspace verlaten.

U verliest de toegang tot de workspace en de gegevens ervan. Een Workspace Beheerder kan u later opnieuw uitnodigen.

Waarschuwing: De enige eigenaar van een workspace kan die niet verlaten. Draag eerst het eigendom over of verwijder de workspace - neem contact op met NextCRM-support als u hulp nodig hebt.

Verlaat u de geopende workspace, dan opent NextCRM een andere workspace van u. Hebt u geen workspace meer, dan ziet u Maak uw workspace aan.

Gerelateerde artikelen

Alle handleidingen

Binnenkort beschikbaar

Sta vooraan in de rij voor Lora

Wie zich vroeg aanmeldt, krijgt als eerste toegang. We sturen één e-mail zodra de deuren opengaan – daarna neemt Lora vanaf dag één uw routinewerk over.

Hoor als eerste wanneer NextCRM live gaat

Geen spam. Alleen lanceringsnieuws. Altijd afmelden mogelijk.